wstawianie zdjec do tekstu

Tutaj umieszczamy wszelkie wyjaśnienia, jak korzystać z forum, dlaczego coś działa a co innego nie, oraz publikujemy nasze do Was odezwy i interpelacje ;)
Awatar użytkownika
bamaza42
Posty: 4487
Rejestracja: 26-09-2006, 15:57
Lokalizacja: Gdansk/Luxembourg

wstawianie zdjec do tekstu

Nieprzeczytany post autor: bamaza42 »

Pytanie do szanownego kierownictwa (tudziez innych zorientowanych uzytkownikow):
Jak to sie robi - jak wstawic zdjecia do tekstu?....Tzn chcialabym, zeby zdjecia bedace ilustracja do tekstu byly w tekscie, a nie pod tekstem....

Borys
Posty: 1374
Rejestracja: 14-07-2007, 20:17
Lokalizacja: OBYWATEL EUROPY

Nieprzeczytany post autor: Borys »

wchodzisz tu upload wybrane zdjecie a pozniej w tekscie wklejasz linke skopiowana z zakladki "embed this image" --> "forum" i wychodzi taka fota :

Obrazek

No i dalej mozesz smialo pisac a zdjecie jest miedzy tekstem. Zdjecia mozna umieszczac na forach poprzez serwery zewnetrzne, wklejanie fot bezp na forum bylo dla mnie zawsze nieporozumieniem.
Ura Bura Szef Podwóra

aga19748
Posty: 366
Rejestracja: 30-09-2006, 19:46
Lokalizacja: luxembourg

imageshack.us/

Nieprzeczytany post autor: aga19748 »

wchodzisz na stronę
imageshack.us/
zakładka
przesyłanie multimediów
klikasz guzik BROWSE i wybierasz plik do wgrania
naciskasz
prześlij teraz i wygrywa zdjęcie na serwer
jak wgra zdjęcie
wybierasz link Kod Forum, kopiujesz i wklejasz je tutaj

mam nadzieję ze prosto wytłumaczyłam.

Awatar użytkownika
bamaza42
Posty: 4487
Rejestracja: 26-09-2006, 15:57
Lokalizacja: Gdansk/Luxembourg

Nieprzeczytany post autor: bamaza42 »

aga19748 pisze:mam nadzieję ze prosto wytłumaczyłam
jasne, prosto...tylko ja jakas najwyrazniej tepa jestem....

do tego momentu
aga19748 pisze:klikasz guzik BROWSE i wybierasz plik do wgrania
naciskasz
wszystko jasne (prawie), ale tu:
aga19748 pisze:prześlij teraz i wygrywa zdjęcie na serwer
jak wgra zdjęcie
- zaczynam sie gubic - gdzie ja mam to zdjecie przeslac?....na jaki serwer sie wgrywa?...gdzie go mam potem szukac?...no i dalej tak samo - jaki link? jak tu na forum...?
Ok, pozostane przy tradycyjnym uploadzie.... <oops>

Awatar użytkownika
stary
Posty: 1421
Rejestracja: 17-07-2008, 08:19
Lokalizacja: eks-lux ww

Nieprzeczytany post autor: stary »

Może z ilustracjami i po polskiemu :D będzie lepiej

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 2&start=28
Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem,
.. toż to nie piwo !

aga19748
Posty: 366
Rejestracja: 30-09-2006, 19:46
Lokalizacja: luxembourg

Nieprzeczytany post autor: aga19748 »

faktycznie tu na Pl lu kombinuje i nie dziala, musze poklikac

aga19748
Posty: 366
Rejestracja: 30-09-2006, 19:46
Lokalizacja: luxembourg

test

Nieprzeczytany post autor: aga19748 »

sprawdzilam , na innych stronach nie mam problemow z Shack a tu faktycznie jakos nie dziala

Awatar użytkownika
wilqs72
Posty: 760
Rejestracja: 26-09-2006, 08:45
Lokalizacja: Zittig

Re: test

Nieprzeczytany post autor: wilqs72 »

aga19748 pisze:sprawdzilam , na innych stronach nie mam problemow z Shack a tu faktycznie jakos nie dziala
jak to nie działa? przecież Borys parę postów wyżej wstawił właśnie zdjęcie z ImageShack-a :?
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain

aga19748
Posty: 366
Rejestracja: 30-09-2006, 19:46
Lokalizacja: luxembourg

Re: test

Nieprzeczytany post autor: aga19748 »

wilqs72 pisze:
aga19748 pisze:sprawdzilam , na innych stronach nie mam problemow z Shack a tu faktycznie jakos nie dziala
jak to nie działa? przecież Borys parę postów wyżej wstawił właśnie zdjęcie z ImageShack-a :?
pewnie ma inna taktyke niz moja:) moja metoda tu nie dziala, gdzie indziej nie mam problemu, sprobowalam stare zdjecia wkleic , gdzie opublikowalam na innych forach i tam sie pokazuja, a tu w formie linka ...pewnie borys ma jakis magiczny "truc", ja sie poddaje.
Ostatnio zmieniony 20-09-2011, 16:28 przez aga19748, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
wilqs72
Posty: 760
Rejestracja: 26-09-2006, 08:45
Lokalizacja: Zittig

Nieprzeczytany post autor: wilqs72 »

ot i pierwszy z brzegu przykład, że działa:

Obrazek

P.S. Treści zawarte na powyższym diagramie niekoniecznie odzwierciedlają poglądy autora :)
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain

ewele
Posty: 72
Rejestracja: 08-04-2009, 09:46
Lokalizacja: bielsko-biala

Nieprzeczytany post autor: ewele »

witam,
mam przekroczony limit uploadu ogloszenia ktore wyslalam wczesniej sa nieaktualne. Jak moge usunac te ogloszenia aby w dalszym ciagu moc zamieszczac nowe?

Awatar użytkownika
jespere
Posty: 1518
Rejestracja: 26-09-2006, 14:33
Lokalizacja: z melmac

Nieprzeczytany post autor: jespere »

moze napisz do ojca dyrektora?

Odpowiedz